MALATYA / DARENDE - Yenice Ortaokulu

Ara

Yenice ilköğretim okulu Malatya ili Darende İlçesi Yenice Kasabası'nda bulunmaktadır. Okulumuz Malatya il merkezine yaklaşık 107 km'dir. Okulumuz Darende ilçe merkezine 13 km uzaklıktadır. Malatya – Kayseri yoluna ise 3 km mesafededir. Malatya'dan ilçeye ulaşım minibüsler ve şehirlerarası otobüslerle  sağlanmaktadır. Darende'den kasabaya ulaşım ise şahsi araç ve tutulan öğretmen servisleri vasıtasıyla sağlanmaktadır. Kış aylarında dahi ulaşım problemi  yaşanmamaktadır. Okulumuz 1976  yılında eğitim öğretime açılmıştır. 1997 yılında 8 yıllık  zorunlu eğitimin yürürlüğe girmesiyle ortaokul  ve ilkokul birleşerek Yenice İlköğretim Okulu adını almıştır. Okulumuz A ve B  blok olmak üzere iki binadan oluşmakta ve  normal eğitim yapmaktadır. 12 şubesi  olan okulumuzda 4 kadrolu sınıf öğretmeni, 10 kadrolu  branş öğretmeni görev yapmaktadır. Toplam öğrenci sayısı 147  olup sınıflar ortalama 15 kişiliktir. Okulumuz kaloriferli olup ısınma problemi bulunmamaktadır. Okulumuz eğitim öğretim faaliyetlerinde katıldığı yarışmalarda çeşitli dereceler almıştır. Ayrıca il genelinde yapılan kültürel  yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimiz de bulunmaktadır.

Okul binamız 1976 yılından beri faaliyette olup 2006 yılında tamamen onarılmıştır. Bununla beraber 2006 yılında yapımına başlanan 8 derslikli ek binanın yapımı 2007'de tamamlanarak eğitim öğretime açılmıştır. 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Z-Kütüphane yaptırılmıştır. Okulun bünyesinde 6 (altı) adet lojman bulunmakta olup tamamı boştur. İlçeden okulumuza personel servisi bulunmakta ve il, ilçe merkezinde bulunan arkadaşlarımız günlük geliş gidişle görevlerini sürdürmektedirler.